Mini-uitvoering

Op zondag 7 juli hield DSC Gymnastiek voor het eerst sinds vijf jaar weer een uitvoering. We zijn de laatste jaren zowel qua leden als bestuur behoorlijk gekrompen, maar vonden het wel leuk om iets voor de ouders en andere belangstellenden te organiseren. We kwamen uit op een mini-uitvoering.

De sfeer zat er vanaf het begin goed in. De zaal was mooi versierd in de kleuren van DSC. Er was goede muziek, extra verlichting en de toestelcommissie met wat sterke mannen toverde de vloer tussen de optredens door in no time weer om voor de volgende groep. Ellen Kruitbosch, leidster bij de volwassenengym, praatte de boel geanimeerd aan elkaar. 

De optredens waren gevarieerd, soms bedacht door de groep zelf en stuk voor stuk voorzien van bijpassende muziek. Zo waren er het vrolijke zomerse optreden en de ‘griezelige’ show van de beide groepen van de juffen Kaira en Demi. De allerkleinste cowgirls, getooid met breedgerande hoeden, van juf Madelon gingen lekker los op onder andere Cotton Eye Joe en deden een leuke oefening op de brug. De ook letterlijk spetterende act van de jongensgroep onder leiding van (bad)meester Jan en de juffen Carin en Maaike als zonnende meisjes deed veel mensen in de lach schieten. De selectie gaf, gekleed in het wit, een heel mooie show op lichtvoetige oosterse muziek, op zowel airtrack als balk. De springgroep maakte er een mooi spektakel van door kruislings en soms rakelings langs elkaar de mooiste trampolinesprongen te laten zien: een ware circusact geïnspireerd op Cirque du Soleil. Alsof dit nog niet genoeg was voor het publiek, waren er tussendoor ook nog twee leuke gastoptredens van een van de dansgroepen van Danzo. 

Al met al een heel geslaagde uitvoering, die werd afgesloten met een optreden van alle groepen samen, in het donker met glowsticks, op het nummer Daba Die Daba Daa van Kinderen voor Kinderen. 

De speciaal voor de gelegenheid uitgenodigde ereleden Henk Kerkdijk, Marijke Martens en Henneke Broersma hadden een heel leuke middag, net als eigenlijk iedereen in de zaal. Wat een feest!